Kívül-belül megújul a Gyógyászat

2019-ben is folytatódnak a nagy volumenű fejlesztések a Bükfürdő Thermal & Spa-ban: januárban megkezdődik  a gyógyászat épületének felújítása, mely a tervek szerint őszre készül majd el.

Fontos információ Vendégeinknek, hogy a fürdőben a felújítás idején is zavartalanul működik a gyógyászati szolgáltatás. 2019. január 15-től a gyógykezelések a fürdő épületében vehetők igénybe (megközelítés a régi “A” bejárat felől). Az ezt megelőző napon, január 14-én Gyógyászatunk NEM ÜZEMEL! Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

A látványterveket sajtótájékoztató keretein belül mutatta be Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

Boros László Attila elmondta, az épület 1979-es átadását követően egyes részeit érintették csak kisebb átalakítások, 2002-ben bővült egy újabb szinttel, azóta azonban nem volt jelentősebb felújítás, így mind az épület, mind a berendezések, eszközök megértek a korszerűsítésre. A nettó 408 millió forintos beruházás keretében megújul a fürdő homlokzata, mely körülbelül 1 050 m2 felületet érint: hőszigetelés, homlokzatburkolat, nyílászárócsere és árnyékolók beépítése is szerepel a tervek között. A belső tereket (940 m2) illetően kibővített váróterem, új, akadálymentesített vizesblokkok, új orvosi rendelők és önálló kezelőhelyiségek kerülnek kialakításra.

Boros László Attila bemutatja a Gyógyászat terveit a sajtó képviselőinek

A korszerűsítéssel együtt új filozófia is beköszönt a fürdő életébe: az OEP-es vendégek mellett a fő hangsúlyt a külföldi, főleg a nyugati piacra helyezik. A gyógyászat egyediségét a megszokott fürdőgyógyászati kezelések megtartása mellett a specializáció jellemzi majd: Magyarország legnagyobb osteoporosis-ra (csontritkulás) szakosodott centrumaként szeretnének bekerülni a köztudatba. A vezérigazgató szerint a Bükfürdő Osteoporosis Centrumhoz szükséges adottságok már megvannak, hiszen Bükön kiválóan alkalmas erre a gyógyvíz, magasszintű szaktudással rendelkeznek az orvosok és a szakszemélyzet, a gyógyászati részleg felújításával pedig az esztétikus környezet és a modern tárgyi eszközök is rendelkezésre állnak majd.