Tradicionális gyógykezelések

Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor) 15'

Ezen hidroterápiás eljárás folyamán meleg vízzel telített kádban vízsugárral végzik a masszírozást. Mozgásszervi betegségeknél, baleseti vagy műtéti utókezelés esetén az izomzat erejének növelésére, a vérellátás javítására javasolják.

4 960 Ft

Image

Szénsavfürdő 20'

A kezelés hatására a felszíni erek kitágulnak, a perifériás keringés fokozódik, a szervezetben kedvezőbb lesz a véreloszlás, javul a szív teherbíró képessége, működése. Különösen javallott csontritkulás, szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi panaszok esetén, valamint kondíciójavításra is.

4 960 Ft

Image

Súlyfürdő 15'

A kezelés során - kihasználva a testre ható gravitációs erőt - a gerinc, a csípő víz alatti húzása valósítható meg. A hosszirányú nyújtás következtében a porckorongok mentesülnek a terhelés alól, a szalag- és izomzsugorodások mérséklődnek, az izomgörcsök feloldódnak.

4 340 Ft

Image

Parafango 20'

Vulkanikus iszap és paraffin keveréke, amely 41-42°C hőmérsékleten jól idomul a kezelt testrész alakjához, valamint könnyű az eltávolítása is. A kezelés során a fájó testrészre helyezzük, lepedővel, majd takaróval beborítjuk. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladások, sérülések és műtétek utáni állapot utókezelésére javasolt.

4 340 Ft

Image

Gyógyszeres pakolás - antiflogisztin 60'

10-12 féle összetevőből álló pakolás, amelynek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató hatása ismert. A fájdalmas testrészt bekenjük, fóliával lefedjük, majd takaróval beborítjuk.

4 960 Ft

Image

Csoportos gyógytorna (vizes) 25'

A víz alatti gyógytorna, vagy más néven subaqualis gyógytorna kezelés lényege, hogy a víz fizikai tulajdonságait használjuk ki a kezelés során. A felhajtóerő mérsékli az ízületekre eső terhet, így azok egy könnyített helyzetben mozoghatnak. A víz áramlása, örvénylése állandó munkára készteti a törzs stabilizáló izmait. A víz ellenállásában végzett gyakorlatok kifejezetten alkalmazhatók az izomerő növelésére. A kezelés orvosi vizsgálat után vehető igénybe.

4 340 Ft

Image

Lézerkezelés 15'

A kezelés során a kisteljesítményű lézersugárral fájdalomcsillapító, izomlazító és gyulladáscsökkentő hatás érhető el. Serkenti a gyógyulási folyamatokat, növeli az immunrendszer védekezőképességét. Nincs mellékhatása, fájdalommentes.

4 960 Ft

Image

Ultrahang 15'

Egy kristály segítségével az elektromos energiát mechanikai energiává alakítja át a készülék. A kezelési idő függ a kezelt testrésztől, általában 5-9 perc, mindig az orvos határozza meg. Az ultrahanghullámok a különböző szövetekben, más-más sebességgel haladnak át, ennek a mozgásnak következtében hő keletkezik, mikromasszázs jön létre. Az erek kitágulnak, fokozódik a keringés. Lazulnak az izmok és a kötőszövet. A kezelés összességében fájdalomcsillapító hatású. A kezelés orvosi vizsgálat után vehető igénybe.

4 960 Ft

Image

Elektroterápiák 15'

Az elektroterápia az elektromos energia terápiás célú felhasználása, mely során kis- és középfrekvenciás kezeléseket alkalmazunk. Az orvosi kiírás alapján a következő kezelésekre van lehetőség: galvánáram, iontoforézis, interferenciaáram kezelés, szelektív ingeráram, TENS. A kezelések hatására fokozódik a vérkeringés, az izomzat lazul, a fájdalom csökken.

4 960 Ft

Image

Egyéni gyógytorna 20'

Bízza magát kiváló gyógytornászaink vezetésére és tegyen aktívan jóllétéért! Aki úgy érzi, ereje teljében van, annak kihívást jelenthet az agility (ügyességi) gyakorlatok teljesítése, izomerősítő gyakorlatok kivitelezése, melyek célzottan építik izomerő állóképességünket, tartóizmaink kondícióját. A kialakult csontritkulásban a gyógytorna segíti az izomegyensúly újraépülését nyújtó- lazító technikákkal, illetve a gerincoszlop függőleges irányú terhelésével a csontvesztés is mérsékelhető. A vízben végzett gyógytorna fejleszti a törzsstabilitást, légző kapacitást, emellett pedig kiváló relaxációs közeg.

8 370 Ft

Image