Post-Covid19 Szindróma Rehabilitációs Kezelések

Post-Covid19 Szindróma Rehabilitációs Kezelések


Sokakban felmerül a kérdés, akik átestek a Covid19 vírusos megbetegedésen, hogy igazán mi lenne a módja a Post-Covid tünetek enyhítésének. Melyik a legmegfelelőbb rehabilitációs kezelés? A Büki Gyógyfürdő kezeléseit szeretnénk bemutatni Önöknek, melyek alkalmasak a panaszok enyhítésére. A Büki Gyógyfürdő szakorvosa egyénre szabottan a szakorvosi vizsgálat után állapítja meg pontosan, milyen gyógyászati kezelésre van szüksége az adott páciensnek, így egy egyénre szabott program kerül összeállításra, mely hatékonyan csillapítja, illetve szünteti meg a tüneteket.

Az akut fertőzést követően akár több hónappal is jelentkezhetnek tünetek, mint fáradékonyság, fejfájás, ízületi- és izomfájdalom, gyengeség, levertség, hangulati zavarok.

A következő kezeléseink hatékony segítséget nyújthatnak ezen panaszok csökkentésében, megszüntetésében.


Kraxenofen® alpesi széna gőzfülke

Legyen része egy egyedülálló terápiában. Magyarországon csak nálunk található az alpesi hangulatot árasztó Kraxenofen® alpesi széna gőzfülke. A fűszeres alpesi széna illata már az előtérben megteremti azt a hangulatot, ahol átengedheti magát a teljes relaxációnak. A fűtött székben ülve a hátulról érkező gyógynövényes szellő lágyan simogatja a hátát. Az alpesi gyógynövényes szénapárnákon keresztül érkező kellemes meleg közvetlenül a hátat és a nyak területét éri, ellazítja az izmokat és az egész testet. A fej és a lábak szabadon vannak, ezáltal a Kraxenofen®-t visszeres problémával, illetve szív-és keringési problémákkal élők is nyugodtan használhatják. A jellegzetes illat a gyógynövényes szénában rejlő esszencia olajokból árad és a kellemes meleggel kombinálva nyugtató és regeneráló hatású, sőt csodálatos módon szabaddá teszi a légutakat.


Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor)

Mozgásszervi betegségeknél az izomzat erejének növelésére, a vérellátás javítására szolgál, így hatékony az izomgyengeség minőségi kezelésében.


Szénsavfürdő

A speciális kezelés hatására a szív és érrendszeri panaszok csökkennek a felszíni erek kitágulnak, a perifériás keringés fokozódik, a szervezetben kedvezőbb lesz a véreloszlás, javul a szív teherbíró képessége, működése.


Súlyfürdő

Természetes módon gyógyítja a porckorongsérvet, oldja az izomgörcsöket és izomfájdalmakat, tehermentesíti az idegeket és egyúttal az izomzatot.


Parafango - Iszapkezelés


A parafangó mélytengeri iszappal dúsított paraffin pakolás. A kezelések alkalmával javul az anyagcsere folyamat. Eredményes fájdalomcsillapító hatást érhetünk el a gerinc- és végtag ízületekben. Fokozza a nyirokkeringést és csökkenti az izmok feszültségét.


Gyógyszeres pakolás - antiflogisztin

Speciális összetevőinek köszönhetően gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és nyugtató hatású.


Lézerterápia

A kezelés során a kis teljesítményű lézersugárral fájdalomcsillapító, izomlazító és gyulladáscsökkentő hatás érhető el. A gyógyulási folyamatokat serkenti, növeli az immunrendszer védekezőképességét.


Ultrahang Kezelés

A kezelés során egy mikromasszázs jön létre, mely hatására az erek kitágulnak, fokozódik a keringés, lazulnak az izmok és a kötőszövet. A kezelés összességében fájdalomcsillapító hatású.


Elektroterápiák

A különféle elektroterápiás kezelések hatására fokozódik a vérkeringés, az izomzat lazul, a fájdalom csökken.


Egyéni gyógytorna

A gyakori testmozgás pozitív befolyással bír az immunrendszerünkre. A mozgás fizikailag és mentálisan is előnyösen hat az egészségünkre. Gyógytornászaink segítségével visszanyerheti a betegség előtti fizikai állapotát. A gyógytornászok által betanított légzőgyakorlatok segítik a helyes légzésmechanikát, a tüdő oxigénellátottságát és hozzájárulnak továbbá a tüdőkapacitás bővüléséhez, a tüdő erősödéséhez.