Platánfát ültettünk

Félezer fa ad árnyékot a büki gyógyfürdő strandterületén, a fásítás pedig folyamatos. A Föld napja, április 22. alkalmából külső parkterületre is került fa: a nyugdíjas dolgozók tiszteletére egy platáncsemete.

– Szerintem nagyon sok helyi lakosnak, de a vendégnek egészen biztosan nem nyilvánvaló, hogy a büki gyógyfürdőnek olyan területei is vannak, amelyek nem közvetlenül a strandhoz kapcsolódnak, hanem Bükfürdő városrészen található ilyen park, zöld terület vagy éppen telephely. Ezek egyike ez a háromszög alakú park, amely a sajtoskáli út, illetve a belső Termál körút és a Funcity közötti területen helyezkedik el – mutatta be a helyszínt dr. Németh Sándor, Bük polgármestere.

– Ez egy szép füves, több évtizedes faállománnyal rendelkező zöldfelület, amely ideális helyszíne olyan fásításnak, amellyel az egész településrész javítható környezetvédelmi, természetvédelmi szempontból – folytatta. Kiemelte a polgármester, hogy most van ideje az ilyen fásításoknak, zöldítéseknek, hiszen nagy építkezések után a városrész „felöltöztetése”, csinosítása aktuális. Felidézte, hogy az utóbbi fél évtizedben gyakorlatilag munkaterület volt Bükfürdő: a csapadékvíz-elvezetés kiépítését, a fürdő gyógyászati részlegének teljes felújítását említette, azt is, hogy több fázisban épült a Termál tér, elbontották a régi szabadidőközpontot, aztán a helyén felépült a Funcity, valamint szállodafelújítások sora zajlott. – Remélhetőleg ez a platán hosszú évtizedekig, sőt akár évszázadokig ennek a parknak a dísze lesz – zárta.

A platán elültetésében Cziráki László és dr. Németh Sándor segítségére volt Prófusz László, a büki gyógyfürdő friss nyugdíjas kertésze.

Közben faültetések helyszíne a fürdő 14 hektáros parkja is – emelte ki Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. A nyári strandszezonban az eddiginél is több fa ad majd árnyékot a fürdővendégeknek. A most platánnal bővült zöld „háromszög” pedig várhatóan hamarosan a Termál térhez illeszkedő elemekkel a városrész újabb pihenőterévé bővül, Bükfürdő újabb színfoltja lesz.