Olvasmányokkal teljes a Bükfürdő-élmény

A turizmus és a kultúra együttműködése a Bükfürdő Thermal & Spa-ban.

– Kiemelkedő szerepet kap a fürdő stratégiájában a társadalmi szerepvállalás – kezdte köszöntőjét Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. A térség civil szervezeteivel és intézményeivel hosszú távú együttműködésekben gondolkodik a fürdő, ennek jegyében, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárral való közösségvállalás részeként létesült a becsületkönyvtár. A kultúra közvetítését, a szolgáltatás és a komfort növelését is kiemelte a vezérigazgató. Az összedolgozás a fürdő és a művelődési központ programjainak kölcsönös promotálását is jelenti, üzenete pedig a társadalmi szerepvállalás – mondta még Cziráki László.


– Köszönöm a kezdeményezést, ami a kulturális és a turisztikai szereplők közötti együttműködés fontos gesztusa – méltatta a becsületkönyvtár kialakítását dr. Németh Sándor. Bük polgármestere örömmel látta, hogy helyi, büki és térségi kiadványok is kerültek, kerülnek a polcokra.


– Az elégedett olvasó, az elégedett vásárló, az elégedett vendég a legjobb reklám – summázta a könyvespolc jelentőségét Haizler Lászlóné, a büki városi könyvtár vezetője, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezető-helyettese.

Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője, dr. Németh Sándor, Bük polgármestere, valamint Haizler Lászlóné, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezető-helyettese a becsületkönyvtár ünnepélyes avatásán.


Klasszikusok és kortársak, egy kevés szépirodalom, krimik, romantikusok és gyerekkönyvek, a magyar mellett német nyelvű kiadványok: nagyon színes a Bükfürdő Thermal & Spa új könyvespolca.

Lesz még ilyen a városrészen, hiszen a Termál térre is terveznek bizalomkönyvtárat, azt telefonfülke formájában álmodták meg a kultúra és a turizmus együttműködése jegyében.