Elindult a Bükfürdő Thermal & Spa® Osteoporosis Programja!

Megnyitotta kapuit a Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness! Ősszel egy átfogó, a csontritkulás megelőzésére és kezelésére fókuszáló program vette kezdetét Bükfürdőn. Kiváló szakemberek felügyeletével, komplex kezelésekkel várjuk vendégeinket Medical Wellness központunkban!

Csontritkulásra szakosodott kúrák

A Bükfürdő Thermal & Spa® Osteoporosis Programja lehetővé teszi a csontritkulás betegség megelőzését, a csonttömeg megtartását, a következményes csonttörések megelőzését, illetve a csontritkulás okozta mozgásszervi panaszok kezelését. A programban résztvevő vendég megismerkedik a betegség jellemzőivel, tájékoztatást kap a megelőzés és kezelés lehetőségeiről, módszereiről és elsajátítja a személyére szabott mozgásprogramot. A mozgásszervi panaszokat csökkentő balneo-fizioterápiás kezelések és a testi, lelki, szellemi harmóniát megteremtő stresszoldó terápiák a jótékony hatás mellett különleges spa-élményt is nyújtanak.

A Bükfürdőn nyíló új központ egyik különlegessége és egyedisége, hogy lehetőség van házon belül elvégeztetni a DEXA-vizsgálatot, azaz a csontsűrűség mérést. Ez a fajta vizsgálat már akkor figyelmeztethet a csontritkulás veszélyére, mielőtt az komoly panaszokat okozna, így a szükséges kezelések időben elkezdhetők, megelőzendő a súlyosabb mozgásszervi problémákat. A Bükfürdő Osteoporosis Programban résztvevő vendégeink részére a vizsgálatot helyszínen tudjuk biztosítani, így nem szükséges előzetesen kórházi szakrendelésen részt venniük.

Exkluzív spa kezelések

A Magyarországon egyedülálló, exkluzív Kurland spa-kezelések a Medical Wellness részlegben már elérhetők! Ezek a csontritkulás kezelésére is kiválóan alkalmasak:

Méregtelenítő, stresszoldó sörös peeling testpakolással, masszázzsal

A sörkezelés számos B-vitamint és létfontosságú nyomelemeket tartalmaz, ásványi anyagokban gazdag, ezért erősen aktiválja az anyagcserét, így ideális az egész szervezetnek. Az aktív hatóanyagok eredménye érezhető és érzékelhető még másnap is. Ideális az emésztésnek és a szívnek, csökkenti a szívinfarktus esélyét, nyugtató és méregtelenítő hatása van, serkenti az egész test tisztulását. Kitűnő stresszoldó, alvászavarokban szenvedőknek kifejezetten ajánlott. A kezeléshez használt édes mandula masszázsolaj nyugtatja, revitalizálja és hidratálja a bőrt. Használata után a bőr visszanyeri selymes puhaságát és bársonyosságát.

Kraxenofen® alpesi széna gőzfülke

Foglaljon helyet az egyedi kialakítású, alpesi hangulatot árasztó Kraxenofen® alpesi széna gőzfülkében! A fűszeres alpesi széna illata már az előtérben megteremti azt a hangulatot, ahol átengedheti magát a teljes relaxációnak. A fűtött székben ülve a hátulról érkező gyógynövényes szellő lágyan simogatja a hátát. Az alpesi gyógynövényes szénapárnákon keresztül érkező kellemes meleg közvetlenül a hátat és a nyak területét éri, ellazítja az izmokat és az egész testet. A fej és a lábak szabadon vannak, ezáltal a Kraxenofen®-t visszeres problémával, illetve szív-és keringési problémákkal élők is nyugodtan használhatják.

A jellegzetes illat a gyógynövényes szénában rejlő esszencia olajokból árad és a kellemes meleggel kombinálva nyugtató és regeneráló hatású, sőt csodálatos módon szabaddá teszi a légutakat.

Kecsketejes iszapfürdő árnikával

A csúcsminőségű kecsketejes iszapfürdő finoman őrölt, természetes tőzegiszapot tartalmaz a híres alpesi leopoldskroneri tőzegiszaplápból. Gyulladásgátló, izomlazító, fájdalomcsillapító, bőrápoló, hidratáló és antibakteriális hatású. Erősíti az immunrendszert, oldja a feszültséget, a stresszt, csökkenti az ízületi és reumás panaszokat.

Pakolás Soft Pack® wellness ágyban algával vagy leopodskroneri alpesi iszappal

Adja át magát a súlytalanság érzésének! A testkezelő vízágyon fekvő vendégeink bőrére felkenjük az iszap- vagy algapakolást, majd a pakolás jótékony meleg ölelésében „lebegve” a hatóanyagok felszívódnak a bőr legmélyebb rétegeibe. A fájdalomcsillapító és izomlazító hatású leopodskroneri alpesi iszap, valamint a méregtelenítő hatású, kálciumban gazdag alga pakolás is a fizikai megújulást segíti elő, miközben az ágyban lebegve a lelki felfrissülést is átélheti.


Bükfürdő kozmetikai termékcsalád

Megérkezett a Bükfürdő kozmetikai termékcsalád - eredeti gyógyvízzel! Vigye haza a bükfürdői gyógyvizet otthonába!

Részletek hamarosan!