GYIK

A masszázst mindig fürdőzés után vegyük igénybe. A szervezetben a masszázskezelés okozta inger hatására élénkül a vér- és nyirokkeringés, és beindul a méregtelenítési folyamat. Ehhez szervezetünknek energiára van szüksége. Megfelelő folyadék – szénsavmentes ásványvíz, grapefruit, gyógyteák – bevitelével segítjük a méregtelenítő folyamatokat, a pihenés által pedig hagyjuk testünket koncentrálni, ellazulni, kikapcsolni.

A gyógyfürdőkúra kezdetén fürdőreakció léphet fel, a beteg izületek fájdalmai fokozódhatnak, esetleg rosszabbodik a közérzete. Amennyiben a beteg az orvos tanácsa ellenére túl sok fürdőt és azt hosszabb ideig veszi igénybe, akkor a szervezete kimerül, bekövetkezhet a fürdőfáradtság. Ilyenkor a fürdőkezelés folytatása hatástalan, sőt káros lehet. A fürdőt ezért mindig pihenés kövesse.

A fertőzések elkerülése végett minden esetben zuhanyozzunk, mielőtt a medencébe lépünk.

A kisgyermekek szervezete fogékonyabb a különböző fertőzésekre, mivel immunrendszerük ilyenkor fejlődik. Szervezetük kevésbé ellenálló az intenzívebb ingerekre, pl. egy 40°C meleg fürdőre. Ez jobban igénybe veszi szervezetük tűrőképességét, ezért erősebb reakciókat vált ki szervezetükben az ilyen kezelés mint felnőtt korban. A gyerekek szeretnek a vízben lubickolni, víz alá merülni, vízben játszani és így óhatatlanul lenyelnek néhány kortyot, ami szintén nem hasznos! A gyermekek nem tudják a fürdőzési időt betartani, hajlamosak bent maradni a jó meleg vízben, ami szintén túlterheli szervezetüket. Ezenkívül a gyermekek szeretnek a vízben mozogni, az ugrálás, az intenzív erőkifejtés kifárasztja szervezetüket, főleg ha ezt meleg vízben végzik!

A 37/1996. ((X. 18.) NM rendelet szerint a gyógymedencékben 14 éven aluli gyermek nem tartózkodhat!

15 percen belül: ingyen
15 percen túl: 1500 Ft

A ki- és visszalépéshez szükséges szalagot kérje a pénztárostól!