Fürdőgyógyászat

Fürdőgyógyászati részleg nyitvatartása:

Hétfő - Péntek (kivéve ünnepnapokon) 9.00 - 17.00


Szeretne lenyűgöző környezetben, csodatevő gyógyvízben, szakképzett orvosok segítségével, megfizethető áron gyógyulni? Szakorvosaink a gyógyfürdőkezeléseket TB-támogatással írják fel.

Reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk igénybevétele háziorvosi beutalóval lehetséges, reumatológiai rendelésünk ágazati azonosító kódja 186321401.


TB által támogatott kezeléseink listája:

- Gyógyvizes gyógymedence (kódszám: 01)

- Iszappakolás (kódszám: 03)

- Súlyfürdő (kódszám: 04)

- Szénsavfürdő (kódszám: 05)

- Orvosi gyógymasszázs (kódszám: 06)

- Víz alatti vízsugármasszázs (kódszám: 07)

- Víz alatti csoportos gyógytorna (kódszám: 08)

- Komplex fürdőgyógyászati ellátás (kódszám: 09)


Aktuális árlistánkat ide kattintva találja.


Fontos tudnivalók:

2020. július 4-től a NEAK által finanszírozott medencefürdő belépővel, azaz a fehér plasztik kártyával érkező vendégek belépési feltételei változnak: a nyári bejáraton ezentúl nincs lehetőségük belépni! A gyógyászati "A" bejáraton és a fürdőt összekötő kapukon hétfőtől-péntekig tudnak közlekedni. A főbejáratnál az információ mellett található 2 db kapun tudnak a vendégek a fürdő területére lépni.

A gyógyfürdő kezelések kiírását reumatológus és/vagy fizioterápiás szakorvos, ortopéd szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa és traumatológiai indikáció esetén traumatológus szakorvos végezheti. A gyógyfürdőkúra kiírása során egy darab vényt és két darab kezelőlapot kap a beteg, melyet a kiállítást követő 30 napon belül ki kell váltani. A fürdőkúra kiírása megtörténhet a fentebb felsorolt területileg illetékes szakrendeléseken vagy saját reumatológiai rendelésünkön.

2020. június 2-től reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk a betegek részére CSAK előjegyzéssel működik! Előjegyzési időpont munkanapokon 8:30-12:30 és 13:30-15:30 között a +36-94/558-071-es telefonszámon kérhető. Javasoljuk kedves Vendégeinknek, hogy a zökkenőmentes ellátás érdekében érkezésük előtt legalább 2 héttel szíveskedjenek időpontot kérni reumatológiai szakrendelésünkre.

1. A fürdő gyógyászati részlegére érkezett vendég a gyógyászat területén köteles maszkot viselni!

2. Az orvosi vizsgálatot, kezelések igénybevételét minden esetben egy előszűrés előzi meg, amely testhőmérséklet mérésből és járványügyi kérdőív kitöltéséből áll!

3. Az orvosi rehabilitációs ellátás keretében történő gyógyfürdőellátások rendelése, a társadalombiztosítás által támogatott gyógyfürdő-ellátások kiszolgálása továbbra is az 5/2004. (XI. 19.) számú, a finanszírozás pedig a 23/2007. (V.18.) számú EüM rendeletben meghatározottak szerint történik.

2. A Büki Gyógyfürdő Zrt. a társadalombiztosítás által finanszírozott gyógykezelések igénybevételére ünnepnapok kivételével hétfőtől péntekig 8.40-16.20 óra között biztosít lehetőséget.

Kedves Vendégünk!
A kialakult járványhelyzet miatt a lejárt gyógykúrákat lehetősége van visszaváltani TB pénztárainkban, ezt 2020. június 15-ig teheti meg. Kérjük, hogy visszafizetési igény esetén az alábbi adatokat adja meg részünkre:

- Név

- Lakcím

- Kezelőlap (babás lap)

- Belépőkártya

- Nyugta

- Bankszámlaszám

Az összeget 5 munkanapon beül visszautaljuk a megadott számlaszámra. Amennyiben nem tud személyesen megjelenni, kérjük, hogy postai úton juttassa el felénk a kért adatokat, a kezelőlapot, a belépőkártyát, és a nyugtát. Postacímünk: 9740 Bük, Termál körút 2/A
A visszafizetési igény a kért adatok hiányában nem teljesíthető.

3. A fürdőkezelések lemondására, átütemezésére, a kiegészítő díj visszafizetésére csak a kezelés megkezdése előtt, rendkívül indokolt esetben, megfelelő igazolás alapján (orvosi igazolás, idézés, stb.) kerülhet sor.

4. A következő kezelések igénybevételekor (elektroterápia, lézerkezelés, tornatermi gyógytorna, gyógymasszázs, parafango pakolás) kezelőkendő használata kötelező. Amennyiben már rendelkezik kezelőkendővel, kérjük, hozza magával! Ha még nem rendelkezik kezelőkendővel, a TB információban megvásárolhatja.

5. Felhívjuk szíves figyelmét a kezelési időpontok pontos betartására, ugyanis a késések korrigálására, a kiesett időszakok pótlására nincs lehetőség.

7. Az orvosi masszázs kezelésből előjegyzéssel legfeljebb 10 darabot tudunk biztosítani.

8. A gyógyfürdő kúra keretében orvos által felírt medencefürdő kezelésből 6 db a minimálisan kiválható darabszám.

Gyógy- és úszómedencékkel, kitűnő gyógyászati háttérrel járulunk hozzá gyógyulásához.


Tegyen többet egészségéért, gyógyuljon Ön is Bükfürdőn!

Gyógyászat házirend


Gyógyászat COVID-19 kiegészítés