Fürdőgyógyászat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (országos tisztifőorvos) 2020. november 19-én érkezett levelében foglaltak szerint a gyógyászati szolgáltatásokat nyújtó közfürdőkben a reumatológiai járóbeteg ellátást, továbbá az orvosi rehabilitáció céljából, társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati szolgáltatásokat a gyógyfürdőkben továbbra is biztosítani szükséges.

Fentiek értelmében a Bükfürdő Thermal & Spa reumatológiai járóbeteg szakrendelésén és fürdőgyógyászatán 2020. november 23. hétfőtől újra fogadunk betegeket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az országos tisztifőorvos levelében foglaltak szerint a gyógyvizes gyógymedence (kódszám: 01) kezelés továbbra sem vehető igénybe! A fürdőgyógyászaton továbbá jelenleg nem elérhető az iszappakolás (kódszám: 03) és a súlyfürdő (kódszám: 04) sem.

A reumatológiai szakrendelés hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 óra között fogad betegeket a fürdő Medical Wellness részlegén (megközelítés a főbejáraton át) kizárólag előzetes időpontegyeztetés alapján (bejelentkezés a +36-94/558-071-es telefonszámon lehetséges).

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a 2020. november 23. előtt kezelésekre és orvosi vizsgálatra foglalt időpontok nem érvényesek! Ezek helyett új időpontot szükséges foglalni, orvosi vizsgálatra a fent megadott telefonszámon, kezelésekre a Medical Wellness recepcióján. Megértésüket köszönjük!Az 5/2004-es EüM rendelet szerint a beteg a részére rendelt kúrát egészségügyi válsághelyzet időtartamára is megszakíthatja. Amennyiben érvényes fürdőkúrával rendelkezik, és azt folytatni szeretné, kérjük, hogy ezen szándékát a fürdő újranyitását követő 1 hónapon belül jelezze a +36-94/558-071-es telefonszámon.Fürdőgyógyászati részleg nyitvatartása:

Hétfő - Péntek (kivéve ünnepnapokon) 9.00 - 15.00


Reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk igénybevétele háziorvosi beutalóval lehetséges, reumatológiai rendelésünk ágazati azonosító kódja 186321401.


TB által támogatott kezeléseink listája:

- Gyógyvizes gyógymedence (kódszám: 01)

- Iszappakolás (kódszám: 03)

- Súlyfürdő (kódszám: 04)

- Szénsavfürdő (kódszám: 05)

- Orvosi gyógymasszázs (kódszám: 06)

- Víz alatti vízsugármasszázs (kódszám: 07)

- Víz alatti csoportos gyógytorna (kódszám: 08)

- Komplex fürdőgyógyászati ellátás (kódszám: 09)


Aktuális árlistánkat ide kattintva találja.


Fontos tudnivalók:

2020. július 4-től a NEAK által finanszírozott medencefürdő belépővel, azaz a fehér plasztik kártyával érkező vendégek belépési feltételei változnak: a nyári bejáraton ezentúl nincs lehetőségük belépni! A gyógyászati "A" bejáraton és a fürdőt összekötő kapukon hétfőtől-péntekig tudnak közlekedni. A főbejáratnál az információ mellett található 2 db kapun tudnak a vendégek a fürdő területére lépni.

A gyógyfürdő kezelések kiírását reumatológus és/vagy fizioterápiás szakorvos, ortopéd szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa és traumatológiai indikáció esetén traumatológus szakorvos végezheti. A gyógyfürdőkúra kiírása során egy darab vényt és két darab kezelőlapot kap a beteg, melyet a kiállítást követő 30 napon belül ki kell váltani. A fürdőkúra kiírása megtörténhet a fentebb felsorolt területileg illetékes szakrendeléseken vagy saját reumatológiai rendelésünkön.

2020. június 2-től reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk a betegek részére CSAK előjegyzéssel működik! Előjegyzési időpont munkanapokon 9:00 - 15:00 között a +36-94/558-071-es telefonszámon kérhető. Javasoljuk kedves Vendégeinknek, hogy a zökkenőmentes ellátás érdekében érkezésük előtt legalább 2 héttel szíveskedjenek időpontot kérni reumatológiai szakrendelésünkre.

1. A fürdő gyógyászati részlegére érkezett vendég a gyógyászat területén köteles maszkot viselni!

2. Az orvosi vizsgálatot, kezelések igénybevételét minden esetben egy előszűrés előzi meg, amely testhőmérséklet mérésből és járványügyi kérdőív kitöltéséből áll!

3. Az orvosi rehabilitációs ellátás keretében történő gyógyfürdőellátások rendelése, a társadalombiztosítás által támogatott gyógyfürdő-ellátások kiszolgálása továbbra is az 5/2004. (XI. 19.) számú, a finanszírozás pedig a 23/2007. (V.18.) számú EüM rendeletben meghatározottak szerint történik.

2. A Büki Gyógyfürdő Zrt. a társadalombiztosítás által finanszírozott gyógykezelések igénybevételére ünnepnapok kivételével hétfőtől péntekig 9.00-15.00 óra között biztosít lehetőséget.

3. A fürdőkezelések lemondására, átütemezésére, a kiegészítő díj visszafizetésére csak a kezelés megkezdése előtt, rendkívül indokolt esetben, megfelelő igazolás alapján (orvosi igazolás, idézés, stb.) kerülhet sor.

4. A következő kezelések igénybevételekor (elektroterápia, lézerkezelés, tornatermi gyógytorna, gyógymasszázs, parafango pakolás) kezelőkendő használata kötelező. Amennyiben már rendelkezik kezelőkendővel, kérjük, hozza magával! Ha még nem rendelkezik kezelőkendővel, a TB információban megvásárolhatja.

5. Felhívjuk szíves figyelmét a kezelési időpontok pontos betartására, ugyanis a késések korrigálására, a kiesett időszakok pótlására nincs lehetőség.

7. Az orvosi masszázs kezelésből előjegyzéssel legfeljebb 10 darabot tudunk biztosítani.

8. A gyógyfürdő kúra keretében orvos által felírt medencefürdő kezelésből 6 db a minimálisan kiválható darabszám.Tegyen többet egészségéért, gyógyuljon Ön is Bükfürdőn!

Gyógyászat házirend


Gyógyászat COVID-19 kiegészítés