Fürdőgyógyászat


Területileg illetékes reumatológiai járóbeteg szakellátásunk előszűrés mellett továbbra is igénybe vehető védettségi igazolvány nélkül.

A reumatológiai szakrendelés hétfőtől péntekig 9:00 és 15:30 óra között fogad betegeket a fürdő Medical Wellness részlegén kizárólag előzetes időpontegyeztetés alapján (bejelentkezés munkanapokon 9:00-12.00 óra között a +36-94/558-071-es telefonszámon lehetséges).


TB információ nyitvatartása:

Hétfő - Péntek (kivéve ünnepnapokon) 9:00 - 16.30


Reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk igénybevétele háziorvosi beutalóval lehetséges, reumatológiai rendelésünk ágazati azonosító kódja 186321401.


TB által támogatott kezeléseink listája:

- Gyógyvizes gyógymedence (kódszám: 01)

- Iszappakolás (kódszám: 03)

- Súlyfürdő (kódszám: 04)

- Szénsavas fürdő (kódszám: 05)

- Orvosi gyógymasszázs (kódszám: 06)

- Víz alatti vízsugármasszázs (kódszám: 07)

- Víz alatti csoportos gyógytorna (kódszám: 08)

- Komplex fürdőgyógyászati ellátás (kódszám: 09)


Aktuális árlistánkat ide kattintva találja.


Fontos tudnivalók:

2020. január 1-től reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk a területileg hozzánk tartozó településekről (Bük, Kiszsidány, Horvátzsidány, Ólmod, Peresznye, Kőszeg, Bő, Gór, Chernelházadamonya, Mesterháza, Tompaládony, Sajtoskál, Nemesládony, Nagygeresd, Iklanberény, Lócs, Simaság, Vasszilvágy, Acsád, Meszlen) érkező betegek részére előjegyzéssel működik.

2021. május 1-jétől a NEAK által finanszírozott medencefürdő belépővel, azaz a fehér plasztik kártyával érkező vendégek belépési feltételei változnak: a Főbejárat gyorskasszájában minden belépési alkalommal egy megírt órát kapnak a mágneskártya adattartalmának megfelelően. A gyógyászati részleget és a fürdőt korábban összekötő átlépési pont megszűnt.

A gyógyfürdő kezelések kiírását reumatológus és/vagy fizioterápiás szakorvos, ortopéd szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa és traumatológiai indikáció esetén traumatológus szakorvos végezheti. A gyógyfürdőkúra kiírása során egy darab vényt és két darab kezelőlapot kap a beteg, melyet a kiállítást követő 30 napon belül ki kell váltani. A fürdőkúra kiírása megtörténhet a fentebb felsorolt területileg illetékes szakrendeléseken vagy saját reumatológiai rendelésünkön.

Reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk CSAK előjegyzéssel működik! Előjegyzési időpont munkanapokon 9:00 - 12:00 között a +36-94/558-071-es telefonszámon kérhető. Javasoljuk kedves Vendégeinknek, hogy a zökkenőmentes ellátás érdekében gyógykezeléseiket írassák fel vényre saját szakorvosuknál érkezés előtt.

1. A fürdő gyógyászati részlegére érkezett vendég a gyógyászat területén köteles maszkot viselni!

2. Az orvosi vizsgálatot, kezelések igénybevételét minden esetben egy előszűrés előzi meg, amely testhőmérséklet mérésből és járványügyi kérdőív kitöltéséből áll!

3. Az orvosi rehabilitációs ellátás keretében történő gyógyfürdőellátások rendelése, a társadalombiztosítás által támogatott gyógyfürdő-ellátások kiszolgálása továbbra is az 5/2004. (XI. 19.) számú, a finanszírozás pedig a 23/2007. (V.18.) számú EüM rendeletben meghatározottak szerint történik.

4. A Büki Gyógyfürdő Zrt. a társadalombiztosítás által finanszírozott gyógykezelések igénybevételére ünnepnapok kivételével hétfőtől péntekig 9.00-17.00 óra között biztosít lehetőséget.

5. A fürdőkezelések lemondására, átütemezésére csak a kezelés megkezdése előtt, rendkívül indokolt esetben, megfelelő igazolás alapján (orvosi igazolás, idézés, stb.) kerülhet sor.

6. A következő kezelések igénybevételekor (elektroterápia, lézerkezelés, tornatermi gyógytorna, gyógymasszázs, parafango pakolás) kezelőkendő használata kötelező. Amennyiben már rendelkezik kezelőkendővel, kérjük, hozza magával! Ha még nem rendelkezik kezelőkendővel, a TB információban megvásárolhatja.

7. Felhívjuk szíves figyelmét a kezelési időpontok pontos betartására, ugyanis a késések korrigálására, a kiesett időszakok pótlására nincs lehetőség.Tegyen többet egészségéért, gyógyuljon Ön is Bükfürdőn!

Gyógyászat házirend


Gyógyászat COVID-19 kiegészítés