Hasznos információk

Miért kell a gyógyvizes medencékben 20 perces fürdőzést követően pihenőt tartani?

A gyógyfürdőkúra kezdetén fürdőreakció léphet fel, a beteg izületek fájdalmai fokozódhatnak, esetleg rosszabbodik a közérzete. Amennyiben a beteg az orvos tanácsa ellenére túl sok fürdőt és azt hosszabb ideig veszi igénybe, akkor a szervezete kimerül, bekövetkezhet a fürdőfáradtság. Ilyenkor a fürdőkezelés folytatása hatástalan, sőt káros lehet. A fürdőt ezért mindig pihenés kövesse.

Miért tilos 14 év alatti gyermekeknek a gyógyvizes medencékben való fürdőzés?

A kisgyermekek szervezete fogékonyabb a különböző fertőzésekre, mivel immunrendszerük ilyenkor fejlődik. Szervezetük kevésbé ellenálló az intenzívebb ingerekre, pl. egy 40oC meleg fürdőre. Ez jobban igénybe veszi szervezetük tűrőképességét, ezért erősebb reakciókat vált ki szervezetükben az ilyen kezelés mint felnőtt korban. A gyerekek szeretnek a vízben lubickolni, víz alá merülni, vízben játszani és így óhatatlanul lenyelnek néhány kortyot, ami szintén nem hasznos! A gyermekek nem tudják a fürdőzési időt betartani, hajlamosak bent maradni a jó meleg vízben, ami szintén túlterheli szervezetüket. Ezenkívül a gyermekek szeretnek a vízben mozogni, az ugrálás, az intenzív erőkifejtés kifárasztja szervezetüket, főleg ha ezt meleg vízben végzik!
A 37/1996. ((X. 18.) NM rendelet szerint a gyógymedencékben 14 éven aluli gyermek nem tartózkodhat!

Miért kötelező a medencék használata előtt a zuhanyzás?

A fertőzések elkerülése végett minden esetben zuhanyozzunk, mielőtt a medencébe lépünk.

Sürgős esetben lehetőségem van-e a fürdő területét elhagyni majd újra belépni?

15 percen belül: ingyen
30 percen belül: 100 Ft
1 órán belül: 200 Ft
1 órán túl: 1000 Ft
A ki- és visszalépéshez szükséges szalagot kérje a biztonsági őrtől!

Mit kell tudnom a kaucióról?

A chipes adathordozókért 500 Ft, a kombi szaunabelépőt tartalmazó adathordozókért 1000 Ft letéti díjat kell fizetni, amely az adathordozó leadásával egyidejűleg a lejárat napján a fürdő zárásáig kerül visszafizetésre.

Miért fontos masszázs után a pihenés és a sok folyadék?

A masszázst mindig fürdőzés után vegyük igénybe. A szervezetben a masszázskezelés okozta inger hatására élénkül a vér- és nyirokkeringés, és beindul a méregtelenítési folyamat. Ehhez szervezetünknek energiára van szüksége. Megfelelő folyadék – szénsavmentes ásványvíz, grape fruit, gyógyteák – bevitelével segítjük a méregtelenítő folyamatokat, a pihenés által pedig hagyjuk testünket koncentrálni, ellazulni, kikapcsolni.