Gyógykezelések

Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor) (10 perc)

Ezen hidroterápiás eljárás folyamán meleg vízzel telített kádban vízsugárral végzik a masszírozást. Mozgásszervi betegségeknél, baleseti vagy műtéti utókezelés esetén az izomzat erejének növelésére, a vérellátás javítására javasolják.

Pezsgőkádfürdő (10 perc)

A pezsgőkád előnye, hogy azokban a kórképekben is alkalmazható, ahol a tangentor ellenjavallt. (Súlyos visszértágulat, előrehaladott szív- és tüdőbetegség).

Elektromos kádfürdő (10 perc)

A kezelés során az elektromos áram és a hidroterápia előnyös hatásai érvényesülnek. Fájdalomcsillapító, értágító, keringésfokozó, gyulladáscsökkentő hatású.

Súlyfürdő (15 perc)

A kezelés során – kihasználva a testre ható gravitációs erőt – a gerinc, a csípő víz alatti húzása valósítható meg. A hosszirányú nyújtás következtében a porckorongok mentesülnek a terhelés alól, a szalag- és izomzsugorodások mérséklődnek, az izomgörcsök feloldódnak.

Parafango (15 perc)

Vulkanikus iszap és paraffin keveréke, amely 41-42°C hőmérsékleten jól idomul a kezelt testrész alakjához, valamint könnyű az eltávolítása is. A kezelés során a fájó testrészre helyezzük, lepedővel, majd takaróval beborítjuk. Idült gerinc- és végtagizületi gyulladások, sérülések és műtétek utáni állapot utókezelésére javasolt.

Gyógyszeres pakolás (60 perc)

10-12 féle összetevőből álló pakolás, amelynek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató hatása ismert. A fájdalmas testrészt bekenjük, fóliával lefedjük, majd takaróval beborítjuk.

Egyéni gyógytorna (száraz) (20 perc)
Csoportos gyógytorna (vizes) (20 perc)
McKenzie gyógytorna (20 perc)

A gyógytorna speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész funkciójának helyreállítására gyakorlatokat alkalmaz, mindig figyelembe véve az egész testet. Célja a mozgás és egyéb funkciók – a vérkeringés, a légzés, az idegműködés – helyreállítása, javítása. Specifikus kezelésnek tekinthető, mert más fizioterápiával nem helyettesíthető.

Lézerkezelés (15 perc)

A kezelés során a kisteljesítményű lézersugárral fájdalomcsillapító, izomlazító és gyulladáscsökkentő hatás érhető el. Serkenti a gyógyulási folyamatokat, növeli az immunrendszer védekezőképességét. Nincs mellékhatása, fájdalommentes.

Ultrahang (15 perc)

Egy kristály segítségével az elektromos energiát mechanikai energiává alakítja át a készülék. A kezelési idő függ a kezelt testrésztől, általában 5-9 perc, mindig az orvos határozza meg.
Az ultrahanghullámok a kötőszövetet összenyomják és ellazítják. Ennek a mozgásnak következtében hő keletkezik. Az erek kitágulnak, fokozódik a keringés. Lazulnak az izmok és a kötőszövet. A kezelés során mechanikai hatások érvényesülnek, ezáltal a szervezetre ún. mikromasszázst fejt ki.

Elektroterápiák (15 perc)

Az elektroterápia az elektromos energia terápiás célú felhasználása, mely során kis- és középfrekvenciás kezeléseket alkalmazunk. Vendégeink az alábbi kezelések közül választhatnak: galvánáram, iontoforézis, interferenciaáram kezelés, szelektív ingeráram, TENS.

Gyógymasszázs (15 perc)

A svédmasszázs fogásaival kúraszerűen alkalmazott részmasszázs a beteg és fájdalmas terület átmasszírozására.

Lymphdrainage (nyirokmasszázs, 30 perc)

A kezelés során a kötőszövetre gyakorolt finom manuális fogástechnika anélkül segíti elő a nyirokszállítást, hogy fokoznánk annak termelődését. Javallott: ödémák esetén, műtétek után.