Nemzetközi EuropeSpa Med elismerést kapott a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A Büki Gyógyfürdő Zrt.-t 2017 februárjában vette górcső alá az Európai Fürdőszövetség. A fürdőhelynek a szövetség által meghatározott, sokrétű vizsgálat sorozaton kellett átesnie, melynek során a független bizottság szakemberei minden területen kellő figyelemmel és precizitással jártak el: a gyógy-, wellness- és étkeztetési szolgáltatások mellett a műszaki állapotot is felmérték. Az ellenőrzés során a fürdő sikeresen teljesített, a kritériumoknak eleget téve immáron magáénak tudhatja a nemzetközi elismerést biztosító EuropeSpa Med díjat.

Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára

Az átadó ünnepségre 2017. május 5-én, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban került sor, mely eseményen részt vett Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára, valamint Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója. A Büki Gyógyfürdőn kívül még 3 magyarországi fürdőhely részesült a kitüntetésben: a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a Hévízi Tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, illetve a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda.

A EuropeSpa Med elismerésben részesült 4 magyarországi fürdő képviselői

Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy elkülönítsék a kiemelten jó minőségű szolgáltatást nyújtó gyógyhelyeket az egyéb, hasonló jellegű intézményektől.

Az egyedi összetételű gyógyvízkinccsel rendelkező, idén fennállásának 55. jubileumát ünneplő Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Európa-szerte ismert gyógyfürdővé vált. Ennek a hírnévnek a megpecsételését jelenti a most elnyert EuropeSpa Med kitüntetés, mely a vendégek felé azt az üzenetet közvetíti, Bükfürdő a nemzetközi piacon is elismert gyógyhelynek számít.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, és Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára